1. Maro închis :
- 2 lingurițe de cafea solubilă,
- 0,5 litri de apă,
- 1 lingură de oțet (6-9%).
Cafeaua se dizolvă în apa cu sare, se adaugă oțet, și se fierb ouăle în soluția pregătită.
2. Verde închis
- 5 linguri de frunzulițe uscate de urzică
- 0,5 litri apă
- 1 lingură de oțet (6-9%).
Frunzele de urzică se fierb timp de 15 min., apoi la infuzie se adaugă oțet și se fierb ouăle în soluția pregatită. În caz de necesitate se mai adaugă apă, pentru ca ouăle să fie acoperite. După fierbere putem să mai lăsăm ouăle în soluție înca timp de 30-60 min. pentru ca culoarea să fie mai intensă.
3. Galben - auriu
- 2 linguri de curcuma (șofran indian)
- 0,5 litri apă
- 1 lingură de oțet (6-9%).
Puneți ouăle în apă la fiert, adaugați oțet și curcuma. Pentru o culoare mai intensă adăugați mai multă curcuma.
Dacă ți-a fost util acest articol, poți să ne mulțumești cu un Click pe publicitate ;)
nu te costă nimic :)
0 comentarii:
Daca ai intrebari, sugestii, pareri, nu ezita sa-mi scrii :)