Alege culorile din casa in functie de semnificatia lor Culorile te pot energiza, te pot înveseli, te pot calma, îți pot crește capacitate...

Cum sa alegem culorile pentru design-ul interior

Alege culorile din casa in functie de semnificatia lor

Culorile te pot energiza, te pot înveseli, te pot calma, îți pot crește capacitatea de concentrare. De aceea, ar fi bine să știi semnificația fiecărei nuanțe în parte.

Roșu

Roșul simbolizează energie, pasiune, căldură, aventură. Pentru că a devenit o culoare foarte populară, aceasta este folosită în bucătărie, pentru a trezi pofta de mâncare. Nu este indicat să colorezi în roșu camera copilului sau dormitorul deoarece, fiind o culoare puternică, poate duce la dureri de cap.


Roz

Rozul este un foarte bun calmant, simbolizând dragostea și romantismul. Este culoarea ideală pentru relații, deci ar fi bine să o folosești în dormitor. Combinată cu fucsia, aceasta va aduce pasiune în căminul tău.


Verde

Verdele promovează starea de bine, armonia, stabilitatea și echilibrul. Acesta ajută la concentrare, deci este potrivit pentru birou sau camera de studii.



Albastru

Culoarea albastră previne coșmarurile. Tot ea este asociată cu loialitatea, protecția și autoritatea. Albastrul este potrivit pentru dormitor și baie. Pentru a nu părea inconfortabil, optează pentru albastru spre turquoise.


Galben

Galbenul simbolizează soarele și energia. Această culoare nu trebuie folosită în dormitor din motiv că nu este potrivită pentru odihnă. Totuși, este o culoare minunată pentru bucătărie, sufragerie sau camera de zi.



Oranj

Oranjul, la fel ca și galbenul, este energic, vesel, stimulativ şi primitor. Deci, alege această culoare pentru living sau camera de mese.



Mov

Culoarea mov va crea o ambianță luxoasă și scumpă. Asociată cu fertilitatea, magia și creativitatea, aceasta este ideală pentru dormitor. Dacă îți pare prea puternică, încearcă nuanțe mai deschise.



Maro

Maroul va aduce casei tale o senzație de naturalețe și confort. Este o culoare neutră, asociată cu siguranța și stabilitatea. Deci, îți poți colora pereții din orice cameră în această nuanță.




0 comentarii:

Daca ai intrebari, sugestii, pareri, nu ezita sa-mi scrii :)