Ceaiuri din plante medicinale pentru raceala si gripa Ceai+raceala=sanatate Nasul infundat, gatul inflamat, corpul mai greu, o...

Ce ceaiuri ajuta pentru raceala si gripa

Ceaiuri din plante medicinale pentru raceala si gripa

Ceai+raceala=sanatate


Nasul infundat, gatul inflamat, corpul mai greu, oboseala - sunt primele simptome ale unei raceli. Daca ne dam seama de la inceput, inainte ca starea de sanatate sa devina mai grava, ne va fi mult mai usor sa ne tratam. Din popor inca se cunosc plantele care ne trateaza de raceala si gripa, acestea fiinde cele mai eficiente remedii naturiste:

-ceai din tei 
Acesta fiind unul din cele mai rapide remedii de ameliorare a sanatatii. Ceaiul se recomanda in raceli, gripa insotita de febra, guturai, bronsita acuta, stari de agitatie si anxietate, combate insomnia, trateaza tulburarile digestive mai ales in combinatie cu musetelul si menta. Floare de tei niciodata nu se fierbe, se foloseste doar floarea uscata si bine maruntitta.

-ceai din maces
Macesul contine foarte multi antioxidanti si este bogat in vitamina C, o vitamina cu multiple roluri: antianemica, reface srtucturile de colagen ale organelor, mentine tineretea, este antioxidant, elimina stressul oxidativ, previne indirect aterosceroza, creste imunitata cailor respiratorii. Ceaiul de maces baut zilnic (nu mai mult de o cana) creste imunitatea si previne racelile.

-ceai din busuioc
Ceaiul de busuioc are efecte antiinflamatorii, creste imunitatea cailor respiratorii, scade febra.

- ceai din lamaie
O ceasca de ceai cald, preparat acasa, baut zilnic, pe vreme rece, in care sa storci zeama de lamaie din belsug, te poate feri de raceala si gripa, intareste imunitatea si e mult mai sanatos decat cafeaua sau o bautura energizanta.

-ceai de echinaceea 
Echinaceea reprezinta o sursa de vitamine si minerale esentiale, precum fierul, seleniul, calciul, magneziul, fosforul, zincul, magneziul.Ceaiul de echinaceea este recomandat in numeroase afectiuni: raceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care si cresterea producerii de anumite celule albe din sange si intarirea peretilor celulari astfel incat bacteriile si virusii sa nu intre atat de usor in celule, etc.

Acestea trebuie baute in timpul intregii zile nici prea reci nici prea fierbinti, indata dupa ce au fost preparate, fara a fi lasate pentru urmatoarea zi , nu mai mult de 3 cani pe zi, timp de maxim 2 saptamani, in cazul in care starea nu s-a ameliorat adresati-va la medic.

Pe langa ceaiurile zilnice din plante medicinale puteti lua si alte masuri adaugatoare cum ar fi sa beti cat mai multa apa, sa inlocuiti siropurile de tuse cu 2-3 lingurite de miere naturala, sa faceti gargara cu apa sarata, mancati cat mai sanatos, evitati sa munciti, dar cateva exercitii fizice sunt benefice - stimuleaza sistemul imunitar.

0 comentarii:

Daca ai intrebari, sugestii, pareri, nu ezita sa-mi scrii :)