Iti prezint o noua reteta de placintele pentru micul dejun sau care pot fi luate la pachet oriunde veti pleca, caci sunt la fel de gustoase si reci. Aceste mici placintele este mancarea perfecta ce te va cuceri indata :) e greu sa le rezisti ca si in cazul tartinelor haioase sau a hot-dog-ului de casa. Ca sa nu lungim vorba vom trece la treaba, deci vom avea nevoie de:
Ingridiente pentru aluat
faina - 3-3.5 pahare
apa (fierbinte) - 1 lingura
ulei - 4 linguri
zahar - 1 lingurita
sare- 1 lingurita.
Ingridiente pentru umplutura:
rosii - 5 buc.
branza sarata sau de vaci - 200 gr.
usturoi - 2
verdeata
sare
Modul de preparare
Se taie rosiile felii. Se amesteca branza sarata (daca e de vaci atunci se adauga sare) cu 2 catei de usturoi maruntiti foarte bine si verdeata, care poate fi patrunjel, marari etc.
In apa fierbinte se adauga zahar, sare, uleiul vegetal si faina. Se amesteca bine si se lasa aluatul pentru 30 min. sa se odihneasca. Apoi jumatate din aluat il intindem intr-un strat subtire si aranjam feliile de rosii la o distanta nu mai mica de 3 cm. una fata de alta. Pe feliile de rosii adaugam umplutura, aveti grija sa impartiti egal, pentru ca sa ajunga pentru toate feliile de rosii. Intindem al doilea strat de aluat in aceeasi marime ca si primul, il aranjam peste primul strat cu umplutura. Cu ajutorul unui pahar, al carui diamentru este potrivit pentru marimea placintelelor, decupam cu grija placintelele din aluat ca in imaginea de mai jos.
Placintelele se prajesc intr-o cantitate mare de ulei, pe ambele parti, apoi le punem pe hartie pentru a elimina excesul de ulei.
ContraSfat: Pentru persoanele ce au probleme cu ficatul, sau care stau la dieta, le sugerez sa nu prajeasca placintele, ci sa le coaca la cuptor.
POFTA BUNA !!!
Sper ca v-am fost de ajutor :)
0 comentarii:
Daca ai intrebari, sugestii, pareri, nu ezita sa-mi scrii :)